HTML

Kindle Blog

Megjött. Először elveszett aztán másodszor tényleg. Erről még mesélek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Whispernet

2009.06.18. 19:04 PipBoy

Zsoan óvatosan belépett a sötét terembe és gyöngysor fogai közé vette a kis elemlámpát. Szájrex jó fej volt tegnap amikor átadta neki a jelszót. Igaz hogy a söre tele volt pumpálva szintetikus hangulatjavítóval de a cél szentesíti az eszközt, valamiből élni kell. A lány figyelmesen körülnézett és felfedezte a zöld színnel világító terminált amin a következő felirat villogott: "Welcome admin, enter your password:". Zsoan beírta az előző este szerzett jelszót és megnyomta az Entert. Különös, halványlila derengés töltötte be a multikróm termet aztán a derengés formát öltött és megjelent a tér közepén a millió és millió pontból álló kiberszövet. Aztán meghallotta a suttogást...

Az Amazonnál valószínüleg kicsit sok William Gibsont olvasott a marketinges azért találhatott ki ilyen nevet annak a vezetéknélküli hálózatnak, ami Amerikában a Sprint/Nextel mobilszolgáltató rendszerén biztosítja az összes Kindlének a kapcsolatot az Amazon szervereivel.

Sajnos ahogy már korábban írtam Amerikán kívül sehol sincs hozzáférés, de ez az Amazonnak azért nem téma mert Amerikán kívül nem is árulják a Kindlét. Az amazon persze most már próbálkozna olyan partnerek felhajtásával, akik Európa nagy részén rendelkeznek hálózattal (T-Mobile, Vodafone), de lehet hogy most már késő mert ezek a nagy szolgáltatók saját olvasót adnának ki. (Forrás: Bigyóblog)

Technikai szempontból a Whispernet egy mobilkommunikációs technológián az EVDO-n alapul ami olyasmi mint a GSM csak más, pl. telefonálni nem lehet rajta, adatot szállítani viszont igen. Amerikában ezért lehetséges az, hogy elmész wc-re (viszed a Kindlét) és kitalálod hogy milyen jó lenne a világegyetem keletkezéséről olvasni, akkor veszel gyorsan három könyvet (1-2-3) és 60 másodpercen belül ott van a kezedben. Ugyanígy reggel felhorkansz az ágyban és az éjjeliszekrényedről leveszed a friss napilapokat (The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post) amiket éjszaka megkapott a Kindle. a nagyon nördök kezdhetnek egyből blogokkal is reggel.

Persze mindennek ára van, de a havi előfizetés napilapok esetében sokkal olcsóbb mint ha a papír lapot járatná valaki, blogok esetében meg majd kiderül hogy működik-e az üzleti modell hogy 2 dollárért kényelmesen a reggeli kávé mellett olvasgathatunk kedvenc témánkról.

Szólj hozzá!

Címkék: whispernet

A bejegyzés trackback címe:

https://kindle.blog.hu/api/trackback/id/tr541193902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása